maandag, 2. februari 2015 - 12:09 Update: 02-02-2015 12:39

Veel minder Nederlandse Twitteraars, jongeren haken af op Facebook

Veel minder Nederlandse Twitteraars, jongeren haken af op Facebook
Foto: SXC

Uit onderzoek van new.com.nl , dat al jaren het gebruik van social media onder de loep neemt, blijkt dat Facebook en Twitter niet meer 'cool' zijn.

Facebook en Google groeien nog wel, maar Facebook kent wel voor het eerst een daling in het het gebruik onder de jongeren van 15 tot en met 19 jaar. De daling is 7 procent. Het aantal mensen dat actief is op Twitter daalde wel flink. Volgens nu.nl haakte 700.000  Nederlanders op Twitter af.

Aan het onderzoek van 2015  van Newcom hebben een totaal van 10.395 respondenten van 15 jaar en ouder deelgenomen. Het onderzoek schat het aantal Nederlandse Twitter-gebruikers op 2,8 miljoen, terwijl dat een jaar eerder nog 3,5 miljoen was. Het aantal dagelijkse gebruikers zou zijn gedaald van 1,5 miljoen naar 1 miljoen, zo weet de online krant.

In een reactie laat Twitter aan nu.nl weten dat het geen cijfers over het maandelijks gebruik in Nederland kan delen. Een woordvoerder zegt hierover: 'Kijkend naar de cijfers, kan ik wel melden dat wij ons hier niet in herkennen en zelf een tegenovergestelde trend waarnemen.'

Uit het onderzoek van Newcom blijkt dat het gebruik van Instagram en SnapChat juist wel erg populair is onder jongeren. Zo gebruikt de helft van de jongeren Instagram.

Categorie:
Tag(s):