zaterdag, 24. januari 2015 - 10:51 Update: 24-01-2015 13:31

Veel ongevallen door spekgladde wegen; nu alleen nog code geel voor het hele land

Veel ongevallen door spekgladde wegen; geen code oranje meer voor kustprovincies
Foto: EHF
Lijnden

Het KNMI heeft voor het hele land code oranje ingetrokken. Voor alle provincies geldt nu code geel.

Het instituut meldt dat er vanmiddag in het hele land kans is op gladheid door sneeuwresten. Vanavond en vannacht is er met name in de oostelijke helft van het land kans op gladheid door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten.

De zeer gladde wegen hebben zaterdagochtend in het hele land voor de nodige ongevallen gezorgd. De VerkeersInformatieDienst (VID) meldde zaterdagochtend om half 7 dat er sinds 04.00 uur op het hoofdwegennet al zo'n 49 aanrijdingen hadden plaatsgevonden. Op de A4 bij Bergen op Zoom en op de A2 bij Beesd was er sprake van letsel, maar meestal ging het om materiële aanrijdingen. Tussen half 7 en half 8 kwamen daar nog eens 22 aanrijdingen bij. Op knooppunt Everdingen reed  een vrachtwagen van het talud, de berging wordt uitgesteld tot een later tijdstip. Op de A12 richting Den Haag schaarde een vrachtwagen bij De Meern. De vrachtwagen raakte de midden-vangrail. De berging duurt naar verwachting tot 11.15 uur.

Om tien uur meldt de VID dat er inmiddels al bijna 100 ongelukken zijn gebeurd. Maar vanuit het westen van het land verbeteren de weersomstandigheden snel. Dat heeft te maken met de instraling van het wegdek door de zon. Ook in het midden van het land is het ergste achter de rug, al blijft het daar nog oppassen omdat bepaalde plekken opeens heel glad kunnen zijn.

 

 

Provincie: