vrijdag, 23. januari 2015 - 7:47 Update: 23-01-2015 13:54

Veel spullen van emotionele waarde verbrand in supportershome Ajax

Brand in supportershome Ajax
Foto: fbf archief
Amsterdam

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er brand gewoed in het supportershome van Ajax. Door de brand is het pand bijna volledig verwoest.

De brand werd rond 03.30 uur ontdekt en was al in een dusdanig ver gevorderd stadium dat de brandweer alleen de brand van buitenaf kon blussen. De brand ging met grote rookontwikkeling gepaard.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Op het moment dat de brand ontdekt werd was er niemand in het pand aanwezig. Door de brand is niet alleen het pand zwaar beschadigd, ook veel Ajax-relikwieën zoals shirtjes zijn door de brand verloren gegaan. 

Emotionel waarde

Ajax-directeur Jeroen Slop reageert geschokt: 'Dit is een enorme dreun voor onze supporters en de club. Het supportershome is voor velen van grote waarde en werd op speeldagen goed bezocht door onze fans. Er is nu helaas niet veel meer van over. Voor zover bekend was er gelukkig niemand in het pand aanwezig maar de materiële schade is aanzienlijk. Er stonden heel veel attributen die van emotionele waarde zijn voor onze supporters. Die zijn nu verloren gegaan en onvervangbaar. We hebben inmiddels contact gelegd met de verzekeraar.'

In 2005 heeft er ook al brand gewoed in het supportershome van Ajax. Deze brand was toen aangestoken. De politie is een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak van de brand. 

Provincie:
Blik op 112: