dinsdag, 20. januari 2015 - 16:52 Update: 20-01-2015 17:42

Verborgen granaat verdwenen in Breda

Verborgen granaat verdwenen in Breda
Foto: Politie
Breda

Een granaat die door een bomverkenner van de politie in Breda was begraven is door een onbekende meegenomen. De politie waarschuwt voor het gevaar hiervan.

Op 15 januari kwam er bij de politie een melding van een wandelaar over een gevonden granaat in het natuurgebied langs de Nieuwe Bredase Baan, ook wel bekend als de Spinolaschans. Een bomverkenner van de politie vond op de aangegeven plaats inderdaad een geschutsgranaat van 19 centimeter uit de tweede Wereldoorlog. De granaat was voorzien van een koperkleurige band. Volgens de geldende richtlijnen heeft de bomverkenner de granaat ingegraven met een markeerlint en gemeld bij de EOD (Explosieven Opruimingsdienst) dat de granaat opgehaald dan wel tot ontploffing moest worden gebracht.

Vandaag (dinsdag 20 januari) is de EOD gekomen, maar de granaat werd niet meer aangetroffen. Vermoedelijk is deze door iemand uitgegraven en meegenomen.

Getuigen gezocht

Aangezien het een explosief is dat nog kan ontploffen wil de politie een waarschuwing doen en een getuigenoproep. Het aanraken en/of vervoeren van een granaat kan gevaarlijk zijn. Heeft u informatie over waar de granaat nu is? Weet u wie de granaat heeft uitgegraven of heeft u andere informatie? Dan kunt u bellen met de politie via nummer 0900-8844.

Provincie:
Tag(s):