woensdag, 28. januari 2015 - 10:08 Update: 28-01-2015 22:56

Verdacht pakketje station Leiden blijkt loos alarm

Treinverkeer rond Leiden plat en station Leiden ontruimd vanwege verdacht pakketje
Foto: Archief EHF
Leiden

'Station Leiden Centraal is weer open. Het verdachte pakketje bleek loos alarm', zo meldt de politie Leiden woensdagmiddag om 14.00 uur op Twitter.

Actie reclamebureau

Het bleek allemaal te gaan om een actie van een reclamebureau dat ook met de NS was kortgesloten alleen was dat woensdagochtend niet bij de politie bekend. De politie had op beelden van bewakingscamera's een man waargenomen die woensdagochtend vroeg rond 06.30 uur op het perron met een klein trapje een vuilniszak met aan de buitenkant een camera hoog aan een pilaar had vastgebonden.

Het 'verdachte pakketje' was een vuilniszak waarin elektronische onderdelen zaten, zo heeft politie Haaglanden laten weten. Vanwege de vondst van een verdacht pakketje werd woensdagochtend station Leiden Centraal ontruimd. Dit gebeurde rond 08.30 uur. Hierdoor was er geen treinverkeer rond Leiden mogelijk. Rond 12.30 uur werd het station weer vrijgegeven en kwam het treinverkeer weer op gang.

Direct na de melding startte de politie een onderzoek. Het gehele station is geleidelijk ontruimd. De Explosieve Oopruimings Dienst (EOD) verrichtte met een robot onderzoek op het station.