maandag, 6. april 2015 - 14:02 Update: 06-04-2015 14:34

Verdachte (46) in auto gebruikt bij plofkraak aangehouden

Verdachte (46) in auto gebruikt bij plofkraak aangehouden
Foto: Archief EHF
Meerkerk

De politie heeft zaterdag omstreeks 08.20 uur na een achtervolging over de rijksweg A27 ter hoogte van Meerkerk een 46-jarige Amsterdammer aangehouden.

‘Hij reed in een vermoedelijk gestolen auto met valse kentekenplaten die waarschijnlijk gebruikt is bij een plofkraak in Ulicoten’, meldt de politie maandag.

Agenten van de Landelijke Eenheid wilden de Amsterdammer controleren omdat hij in een Mercedes reed met Belgisch kenteken, dat was afgegeven aan een Audi. De dienders gaven een stopteken dat werd genegeerd. Uiteindelijk kwam de bestuurder met zijn auto in de berm terecht. 

Hij stapte uit de auto, sprong een sloot in en rende weg over een weiland. Een behulpzame burger heeft vervolgens tijdens de achtervolging een agent in zijn auto naar de andere kant van het weiland vervoerd, waarna de verdachte kon worden aangehouden. 

In de auto, die ter plaatse uitgebreid werd onderzocht, trof de politie zaken aan die gebruikt kunnen worden bij plofkraken. De politie vermoedt dat deze auto gebruikt is bij de plofkraak vrijdagnacht in Ulicoten aan de Dorpsstraat. De eventuele rol daarbij van de aangehouden Amsterdammer, die in verzekering werd gesteld wordt onderzocht.

Provincie:
Blik op 112: