woensdag, 8. april 2015 - 20:02

Verdachte dodelijk verkeersongeval op vrije voeten

Den Bosch

De 22-jarige man uit ’Den Bosch die verdacht wordt van betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval op de Harendonkweg in zijn woonplaats, is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda. De man is in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte in de zaak.

Ongeluk

Het dodelijke ongeluk vond zaterdagmorgen rond 04:00 uur plaats. De verdachte heeft mogelijk gevaarlijk rijgedrag vertoond door met te hoge snelheid te rijden. Tijdens het inhalen van een andere auto heeft de 22-jarige verdachte de bestuurder van bromfietser, een 26-jarige man uit Rosmalen, geraakt. De man uit Rosmalen kwam hierbij om het leven. De bestuurder van de auto is na het ongeluk doorgereden.

Weigeren bloedonderzoek

De politie heeft de 22-jarige verdachte zondagmiddag kort na het middaguur aangehouden in een woning in ’s-Hertogenbosch.

Omdat de verdachte een bloedonderzoek bij de politie heeft geweigerd kan niet vastgesteld worden of hij onder invloed heeft gereden. Een verdachte kan een onderzoek weigeren. Het weigeren hiervan wanneer er een verdenking is van het veroorzaken van een dodelijk ongeval, is een strafverzwarende omstandigheid.

Provincie: