maandag, 16. maart 2015 - 12:05 Update: 16-03-2015 12:08

Verdachte steekpartij (20) aangehouden na wilde achtervolging

Verdachte steekpartij (20) aangehouden na wilde achtervolging
Foto: Archief MV
Houten

Op de Cardo heeft zondag 15 maart een steekpartij plaatsgevonden. Een 19-jarige man uit Houten raakte gewond en de politie hield een 20-jarige man uit Vleuten als verdachte aan.

Omstreeks 15.30 uur hoorde de politie dat in winkelcentrum Castellum twee mannen, vermoedelijk bekenden van elkaar, betrokken waren bij een steekincident. De verdachte had het slachtoffer gestoken en zou daarna mogelijk met de trein of op een scooter zijn gevlucht. Agenten en ambulancepersoneel ontfermden zich over het slachtoffer.

Politieauto rammen

Diverse agenten gingen op zoek naar de verdachte en zagen op de Fortweg / Marsdijk een scooterrijder rijden die aan het signalement voldeed. Toen agenten de scooterrijder wilden controleren, ging deze er juist vandoor en probeerde hij met zijn scooter de onopvallende politieauto te rammen. Bij Fort Vechten ging hij alsnog onderuit, maar hij vluchtte rennend verder, via de A12 en zwemmend door een sloot.

Op een golfterrein aan de Mereveldseweg kon de Vleutenaar uiteindelijk worden aangehouden. Hij is ingesloten. De aanleiding voor het incident is nog niet bekend. In zijn vlucht heeft de verdachte vermoedelijk meerdere personen bedreigd. De zaak is in onderzoek. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd maar hoefde niet te worden opgenomen.

Provincie:
Blik op 112: