dinsdag, 19. mei 2015 - 11:00

Verdachten vast in onderzoek schietincident Arnhem

Arnhem

In het onderzoek naar een schietincident op 15 april vorig jaar bij een flatgebouw aan de Orionsingel in Arnhem heeft de politie drie verdachten aangehouden.

Het gaat om een 20-jarige Arnhemmer, een 28-jarige man zonder vast adres en een 21-jarige man uit Haarlem.

Die dinsdag omstreeks 12.55 uur werden bij de politie meerdere meldingen gedaan dat er werd geschoten bij een flatgebouw aan de Orionsingel. Diverse politiewagens werden er heen gestuurd maar er bleken geen slachtoffers. Wel vonden agenten meerdere hulzen. Ook bleek er een kogelinslag te zijn geweest in een van de woningen in de buurt en een geparkeerde auto. Volgens getuigen waren er twee auto’s weggereden.

Amsterdams onderzoek

In het daarop volgende onderzoek werden diverse getuigen verhoor, wat onder meer bruikbare informatie opleverde in de richting van de Arnhemse verdachte. Vanuit een lopend onderzoek in Amsterdam, waar – naar later bleek – een van de weggereden auto’s werd aangetroffen, kwam ook informatie. Daarbij kwamen na aanvullend onderzoek de twee overige verdachten in beeld. Ze werden in maart en eind april aangehouden. De aanleiding tot de schietpartij moet worden gezocht in een conflict in de drugshandel.

Provincie:
Blik op 112: