zondag, 22. maart 2015 - 12:26 Update: 22-03-2015 12:32

Vergeten wedstrijd: Feyenoord neemt revanche op PSV

Vergeten wedstrijd: Feyenoord neemt revanche op PSV
Foto: fbf
Rotterdam

(ElfVoetbal-BlikOpNieuws) Feyenoord ontvangt vandaag in een kolkende Kuip koploper PSV. De Eindhovenaren hebben nog een aantal overwinningen nodig voor de titel en voor de Rotterdammers is het zaak om de derde plaats vast te houden.

Een beladen duel, zoals altijd eigenlijk in de historie tussen Feyenoord en PSV. Ook in het seizoen 2010- 2011, toen Feyenoord een dramatisch seizoen beleefde en op de tiende plaats in de Eredivisie eindige. De ploeg van Mario Been had in de thuiswedstrijd met PSV heel wat goed te maken, na de historische 10-0 nederlaag in Eindhoven.

 En dat gebeurde ook. Feyenoord stormde van meet af aan, met de steun van het Legioen in de rug, richting het doel van PSV. De Eindhovenaren kwamen flink onder druk te staan, al kwamen zij als eerste tot een doelpoging. Stanislav Manolev, de grote vriend van René van der Gijp, knalde een bal tegen de lat. Maar daarna was het vooral Feyenoord wat de klok sloeg. De kansen volgden elkaar op. Het is dat Andreas Isaksson nog een aantal maal redding bracht anders was de afstraffing niet te overzien geweest.

Na een half uur was het dan eindelijk raak. Georgino Wijnaldum, aanvoerder van PSV op dit moment(!), opende de score in Rotterdams voordeel met een fraaie kopbal. In de tweede helft leek de wedstrijd al vroeg beslist te worden doordat PSV-middenvelder Orlando Engelaar een discutabele rode kaart kreeg na een overtreding op Luc Castaignos. Maar PSV richtte zich op en knokte voor wat het waard was. Dit leidde ook tot de gelijkmaker van Ola Toivonen in de zestigste minuut.

Maar de vreugde in het Eindhovense kamp was niet voor lang. Drie minuten later kopte Wijnaldum Feyenoord opnieuw op voorsprong, waarna Castaignos tien minuten voor tijd de wedstrijd definitief in het slot gooide.

Door deze overwinning nam Feyenoord revanche op de 10-0 nederlaag eerder dat seizoen en gaf het PSV een serieuze knauw in de strijd om de titel. PSV eindigde dat seizoen op de derde plaats. Feyenoord sloot het grauwe seizoen af op een Feyenoord-onwaardige tiende plaats.

Statistieken 20-04-2011 Feyenoord- PSV 3-1 27. Wijnaldum 1-0, 60. Toivonen 1-1, 63. Wijnaldum 2-1, 79. Castaignos 3-1.

Opstellingen:

Feyenoord: Mulder; De Vrij, Vlaar(Bahia), Mokotjo, Martins Indi; Meeuwis, Wijnaldum, Fer; Biseswar (Simon), Castaignos (Larsen), Miyaichi.

PSV: Isaksson; Manolev, Bouma, Marcelo, Pieters; Bakkal (Berg), Hutchinson (Toivonen), Engelaar; Labyad, Lens, Dzsudzsak (Wuytens)

Categorie:
Tag(s):