zaterdag, 16. mei 2015 - 12:03 Update: 16-05-2015 17:18

Vertrekkend topman Kees van Lede: 'Imtech was niets meer dan een verhaal'

Vertrekkende topman: 'Situatie Imtech was onwaarschijnlijk veel slechter'
Foto: Imtech
Amsterdam

Toen Kees van Lede twee jaar geleden president-commissaris werd bij technologiebedrijf Imtech wist hij dat het bedrijf er slecht voorstond.

Dat zegt de oud-werkgeversvoorman in een interview met NRC Handelsblad. 'Maar', zegt Van Lede 'De werkelijkheid was onwaarschijnlijk veel slechter.' Imtech was volgens hem niets meer dan een verhaal, zo omschrijft hij tegenover de krant de situatie die hij aantrof toen hij akkoord ging met een commissariaat bij de onderneming.

Van Lede die deze week afscheid neemt als president-commissaris van Imtech zegt in de krant: 'Ik had verwacht dat Imtech slachtoffer was van één zere plek in Duitsland en dat er verder een stevige organisatie achter zat. Maar dat was niet waar. Er zat núl achter. Het was onthutsend. Imtech was niets meer dan een verháál.'

Toen Van Lede een commissariaat bij Imtech accepteerde was er net een boekhoudschandaal in Duitsland aan het licht gekomen en waren er problemen met een pretpark in Polen. De afgelopen jaren stonden voor Van Lede vooral in het teken van juridische en financiële problemen. Maar volgens hem zijn de zaken nu behoorlijk onder controle en kunnen anderen het bedrijf weer laten groeien.

Categorie:
Tag(s):