zondag, 3. mei 2015 - 11:53 Update: 03-05-2015 19:09

Verwarde man aangehouden na schietincident in café Roosendaal

Foto van politie onderzoek schietpartij | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Roosendaal

Op de Markt in Roosendaal heeft zondagmorgen rond 10.45 uur een schietincident plaatsgevonden in café Chagall. Door meerdere getuigen zouden er schoten zijn gehoord. Dit maakte de politie zondag bekend.

De omgeving werd hermetisch afgesloten om dat er zich mogelijk nog één of meerdere daders in een café verschansden. Een arrestatieteam kwam ter plaatse evenals onderhandelaars. Het arrestatieteam heeft even voor 13.00 uur een instap gedaan in het café en de 39-jarige verdachte uit Steenbergen aangehouden. Daarbij raakte de verdachte gewond door een beet van een diensthond. Hij moest zich daarvoor laten behandelen in het ziekenhuis.De man maakte een verwarde indruk.

Vuurwapen

In het pand is een vuurwapen aangetroffen. De technische recherche gaat onderzoek doen in het pand om onder andere te kijken of er daadwerkelijk geschoten is. Volgens ooggetuigen zou er zes keer zijn geschoten in het café. Er zouden geen mensen gewond zijn geraakt bij de schietpartij. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het schietincident. De Markt werd rond 13.25 uur weer vrijgegeven. 

Provincie:
Blik op 112: