vrijdag, 13. februari 2015 - 10:49 Update: 15-02-2015 18:27

Vici-beurs van 54 miljoen euro wordt verdeeld onder 36 wetenschappers

38 miljoen euro voor 152 talentvolle wetenschappers
Den Haag

NWO heeft 36 Wetenschappers een Vici-beurs van anderhalf miljoen euro gegeven om de komende 5 jaar onderzoek te doen en een eigen onderzoeksgroep op te bouwen. Dit heeft NWO vrijdag bekendgemaakt.

Vici is een van de grootste persoonsgebonden wetenschappelijke premies van Nederland en is onderdeel van de Vernieuwingsimpuls van NWO.

De Vici-beurzen worden door NWO wetenschapsbreed toegekend. De laureaten doen onder andere onderzoek naar een flexibel robotpak dat mensen met een verlamming ondersteunt bij het lopen, mysterieuze vernietigingsrituelen in de prehistorie en een eeuwigdurende atoomlaser, die moet leiden tot de ultieme atoomklok.

Selectie van de beste voorstellen

De Vici-beurzen worden door NWO jaarlijks toegekend. Om de beste voorstellen te selecteren, geven per project meerdere wetenschappers uit het vakgebied van de aanvrager hun reactie op het onderzoeksvoorstel. Commissies van gerenommeerde wetenschappers uit verschillende vakgebieden bekijken alle voorstellen vervolgens in vergelijking met elkaar en interviewen de aanvragers over hun onderzoeksvoorstel.

Bij het selecteren van voorstellen kijken de beoordelaars onder andere naar de kwaliteit van de onderzoeker, het innovatief karakter, de wetenschappelijke impact van het onderzoeksvoorstel en kennisbenutting. Zie hier de lijst van toekenning.

Categorie:
Provincie: