dinsdag, 13. januari 2015 - 15:48

Vier jongens aangehouden voor brand scholen Uden

Uden

De politie heeft dinsdagmorgen vier jongens uit Uden aangehouden die worden verdacht van het plegen van openlijke geweldpleging tijdens afgelopen Nieuwjaarsnacht bij de scholen in Uden, die later in vlammen op gingen. Zij worden ervan verdacht middels vuurwerk een ruit te hebben vernield die avond bij deze scholen.

In die nacht raakten de scholen in brand. Door de brand moesten bewoners van een naastgelegen appartementencomplex enige tijd hun huis uit. De scholen werden uiteindelijk totaal vernield. De kinderen van de school moesten uitwijken naar andere scholen. De brand had een grote impact in de gemeente. Of deze jongens verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de brand zal het politieonderzoek moeten uitwijzen.

Onderzoek

 

De politie startte een onderzoek. Veel getuigen en omwonenden werden gehoord. Na verloop van tijd kwam de identiteit van vier jongens in het onderzoek naar voren. Deze vier jongens, één van 14, twee van 15 en één van 16, zijn dinsdagmorgen 13 januari in hun ouderlijke woningen aangehouden. De betrokkenheid van deze jongens bij de brand wordt nu onderzocht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):