donderdag, 19. februari 2015 - 16:51

Vijf arrestaties in drugsonderzoek

Vijf arrestaties in drugsonderzoek
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

De politie verrichtte vijf arrestaties in een drugsonderzoek. Tijdens de actie werden drie woningen in Tilburg doorzocht. Bij de doorzoekingen werden diverse soorten en hoeveelheden verdovend middelen aangetroffen. Het ging om zowel hard- als softdrugs. Daarnaast is er beslag gelegd op een groot contant geldbedrag.

Er waren signalen binnen gekomen dat er vermoedelijk in drugs gedeald werd vanuit een woning in de wijk Stokhasselt (Tilburg Noord). De andere twee adressen lagen in de wijk Broekhoven en in de wijk Het Zand. Bij de doorzoekingen stuitte de politie niet alleen op hard- en softdrugs. Ook werd een geldbedrag van enkele tienduizenden euro in contanten en munitie voor een vuurwapen gevonden. Tijdens de doorzoekingen werden vier verdachten opgepakt.

Uitpraatprocedure

De Belgische verdachte (28) werd op de autosnelweg A-58, bij de afslag Blaak ingerekend. Hij werd opgepakt via een zogenaamde uitpraatprocedure. Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van een vuurwapengevaarlijke verdachte. Hij wordt met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit het voertuig/de woning gehaald. De agenten houden vanachter een dekking de verdachte onder schot. De verdachten krijgen gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen. In zijn zwarte Peugeot 308 werd een sporttas vol met henneptoppen aangetroffen.

In de cel

De vijf arrestanten zijn:
- een 38-jarige man uit Tilburg
- een 26-jarige vrouw uit Tilburg
- een 50-jarige man uit Tilburg
- een 52-jarige man uit Tilburg
- een 28-jarige man uit Laarne (België)
Zij worden verdachten van overtreding van de Opiumwet en zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):