dinsdag, 24. februari 2015 - 22:47 Update: 24-02-2015 22:51

VNO-NCW wil financiële sector uit verdomhoekje halen

VNO-NCW wil financiële sector uit verdomhoekje halen
Foto: Archief EHF
Den Haag

Als het aan VNO-NCW ligt dan wordt het tijd dat de strafexpeditie tegen de financiële sector wordt gestopt.

‘Zeven jaar na het uitbreken van de crisis wordt het weer tijd om vooruit te kijken, om ambitie te tonen’, stelt Hans de Boer dinsdagavond bij de Financiële Poort in Nieuwspoort. Volgens de VNO-NCW-voorzitter 'moeten we nu gewoon weer erkennen en herkennen dat de financiële sector een topsector is en als zodanig behandeld moet worden.' 

Stekeblind 

'Ons bedrijfsleven is namelijk in haar buitenlandse expansie al honderden jaren goed bediend door ons eigen financiële en zakelijk dienstencomplex. Zonder concurrerend exportkrediet en exportverzekeringen had Nederland nooit kunnen uitgroeien tot het handelsland dat het nu is', stelt De Boer vast. 'Met een historie van meer dan 400 jaar kan het niet zo zijn dat zeven magere jaren ons stekeblind maken voor de betekenis van de financiële sector voor de welvaart in Nederland', aldus de voorzitter van VNO-NCW. 

Volgens De Boer heeft de financiële sector flink te lijden gehad onder de crisis. Tegelijkertijd is er de afgelopen jaren ook zelfreinigend vermogen ontstaan. 'En natuurlijk is er leergeld betaald voor onevenwichtig handelen bij diverse spelers. Maar wanneer we de zelfstandige groeikracht van de financiële sector niet op waarde schatten, maken we écht een fout', benadrukt de voorzitter van VNO-NCW. 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):