maandag, 6. april 2015 - 17:23 Update: 06-04-2015 17:35

Voetbalcompetitie Turkije stilgelegd na aanslag op spelersbus Fenerbahçe SK

Voetbalcompetitie Turkije stilgelegd na aanslag op spelersbus Fenerbahçe SK
Foto: Archief EHF
Ankara

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) De Super Lig in Turkije wordt voor zeker een week stilgelegd. Dat is besloten na overleg tussen de Turkse bond, clubs en de minister van Sport.

Aanslag spelersbus Fenerbahçe SK

Aanleiding is de aanslag van zaterdagavond op de spelersbus van topclub Fenerbahçe SK. Eerder was al bekendgemaakt dat die club deze week niet hoefde te spelen. De bond stelde het bekerduel met Mersin Idman Yurdu en de competitiewedstrijd tegen Bursaspor al uit.

 "Volgens ons gaat het om een terroristische aanslag, met niet alleen Fenerbahçe als doelwit, maar de hele Turkse sportwereld", zei voorzitter Yildirim Demiroren van de Turkse voetbalbond. "Daarom hebben we besloten alle competitie- en bekerwedstrijden deze week uit te stellen."

Dirk Kuijt

Bij de aanslag op het voertuig raakte de buschauffeur van Fenerbahçe SK zwaargewond. Hij werd door een nog onbekende schutter onder vuur genomen. Dirk Kuijt, speler van Fenerbahçe, zat niet in het voertuig omdat hij met een dijbeenblessure kampt. De spelers waren na de uitwedstrijd tegen Rizespor (5-1-zege) onderweg naar het vliegveld van Trabzon.

Categorie: