donderdag, 9. april 2015 - 10:38 Update: 09-04-2015 12:16

Voetbalpotje Nederland-Duitsland ontaardt in vechtpartij met gewonde

Foto van voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Wolphaartsdijk

Woensdagmiddag heeft de politie aan de Veerweg in het Zeeuwse Wolphaartsdijk een man aangehouden voor een mishandeling van een jongen.

Het incident gebeurde rond 16.15 uur aan de Sportweg. Op het voetbalveld werd door twee groepen een potje voetbal gespeeld. Het ging om een groep Nederlandse jongeren uit Wolphaartsdijk en een groep Duitse jongeren, die op een lokale camping verblijven.

Politieonderzoek

Uit het politieonderzoek bleek dat de Nederlandse jongeren de Duisters hadden uitgescholden en de banden van hun fietsen leeg hadden laten lopen. Hierop zijn de Duitsers verhaal gaan halen, waarbij een 11-jarige jongen uit Wolphaartsdijk door een man werd mishandeld. Hij werd stevig op de grond gegooid en meerdere malen geschopt.

Verwondingen

Het slachtoffer is door ambulancepersoneel onderzocht. Hij had verwondingen aan zijn hoofd en schouder en is door het ambulancepersoneel voor behandeling naar de huisarts gebracht.

Aanhouding

De 48-jarige man uit het Duitse Keulen is op een camping aan de Veerweg aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiebureau in Goes gebracht, waar hij 's avonds is verhoord.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):