vrijdag, 20. maart 2015 - 9:08

Voetganger doodgereden in Emmen

Voetganger doodgereden in Emmen
Foto: Archief EHF
Emmen

Een nog onbekende man is vrijdag rond 2.30 uur op de Rondweg in Emmen overleden bij een verkeersongeval. Een 23-jarige man uit Ter Apel bestuurde een personenauto (taxi), terwijl het op dat moment enigszins mistig in Emmen was.

Plotseling zag de taxichauffeur vlak voor zich de man lopen. Hij kon de voetganger niet meer ontwijken, waarna de man frontaal werd aangereden. Het slachtoffer overleed op de plaats van het ongeval. De taxichauffeur werd aangehouden en meegenomen voor verhoor. Op het politiebureau kon worden vastgesteld dat de man geen alcohol had gedronken.

 

Identiteit nog onbekend

Na het afleggen van een verklaring mocht de Ter Apeler naar huis. Ook een getuige, die bij de 23-jarige in de auto zat, heeft een verklaring over het ongeval afgelegd. De politie heeft een vermoeden wie het slachtoffer van de dodelijke aanrijding betreft. De identiteit is echter nog niet met zekerheid vastgesteld. De Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plekke een onderzoek naar de toedracht van het ongeval ingesteld.

Provincie:
Blik op 112: