maandag, 18. mei 2015 - 14:47 Update: 18-05-2015 14:52

Volg-app op gestolen i-Phone leidt agenten naar dief

Volg-app op gestolen i-Phone leidt agenten naar dief
Foto: Apple
Vlissingen

Agenten wisten zondagavond aan de Productweg in Vlissingen een man aan te houden die in het bezit was van een gestolen iPhone. Dit meldt de politie maandagmiddag.

IPhone met volg-app

De politiemeldkamer kreeg zondagavond rond 19.30 uur een melding dat de eigenaar van een gestolen iPhone het apparaat via de volg-app had getraceerd. De smartphone was begin mei bij een woninginbraak in de Wilhelmina Druckerlaan gestolen. Het gestolen apparaat werd in Oost-Souburg waargenomen.

Aanhouding

De politie deed verder onderzoek en zag dat de smartphone zich richting Vlissingen verplaatste. Agenten gingen rond 21.00 uur naar binnen in een pand aan de Productweg. Ze zagen nog net dat een jongeman een smartphone probeerde te verstoppen. 

Geluidssignaal

Op dat moment werd door de politiemeldkamer een signaal afgegeven op de gestolen iPhone, waardoor de jongeman door de mand viel. Hij werd aangehouden. Het gaat om een 18-jarige jongeman uit Oost-Souburg. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Daar is hij ingesloten en zal maandag worden verhoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: