vrijdag, 10. april 2015 - 15:33 Update: 10-04-2015 15:56

Volgende week nieuwe bergingsmissie rampgebied MH17

Volgende week nieuwe bergingsmissie rampgebied MH17
Foto: Min. van Defensie
Donetsk/Den Haag

Volgende week zal Nederland weer een bergingsmissie naar Oost-Oekraïne uitzenden. Dat liet viceminister-president Asscher vrijdag na afloop van de ministerraad weten.

Door aanhoudende gevechten en winterse omstandigheden was het de afgelopen maanden niet mogelijk om bergingswerkzaamheden in het rampgebied uit te voeren. De ‘fact finding’-missie die de afgelopen weken actief is geweest in Oost-Oekraïne, heeft vastgesteld dat de situatie nu is verbeterd, aldus de viceminister-president.

‘Het team zal zijn uiterste best doen om de resterende stoffelijke resten en persoonlijke eigendommen van de slachtoffers te bergen, maar het niet uit te sluiten dat niet alles wordt gevonden’. Volgens Asscher zijn met de lokale autoriteiten goede afspraken gemaakt, als later alsnog iets wordt gevonden.

Toegang tot noordwesten rampgebied

De bergers krijgen mogelijk voor het eerst toegang tot delen van het noordwesten van het gebied waar vlucht MH 17 is neergestort. Tot nu toe was dit vanwege de veiligheidssituatie niet mogelijk. Alles wat wordt gevonden, zal met het gebruikelijke ceremonieel naar Nederland worden overgebracht. 

Lees alles over:
Categorie:
Tag(s):