vrijdag, 16. januari 2015 - 11:37 Update: 16-01-2015 16:44

Voor 145 rijscholen blijken regels BOVAG te streng

BOVAG schrapt rond de 150 rijscholen uit bestand
Foto: fbf
Houten

Sinds 1 juli 2014 hanteert BOVAG strengere lidmaatschapseisen voor rijscholen. Deze eisen gelden voor rijscholen die lid willen worden van de branchevereniging en sinds 1 januari 2015 ook voor bestaande leden. Per 1 januari heeft BOVAG afscheid genomen van circa 150 rijscholen uit haar ledenbestand. Zij voldoen niet aan de nieuwe richtlijnen.

BOVAG heeft bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu aangedrongen op maatregelen om het kaf beter van het koren te kunnen scheiden. Met het diploma voor rijinstructeur op zak is het namelijk eenvoudig om in Nederland een eigen rijschool te starten. Daarbij is geen kennis van belasting- en premieafdrachten of kostprijsberekeningen vereist. Vele nieuwkomers verdwijnen dan ook binnen korte tijd weer van het toneel. 

BOVAG heeft zelf strengere lidmaatschapseisen geformuleerd. Een van de nieuwe eisen is dat BOVAG-rijscholen van al hun instructeurs een Verklaring Omtrent Gedrag op het gebied van onder meer fraude, verkeer en zeden moeten overleggen. BOVAG is van mening dat de ouders van de voornamelijk minderjarige rijleskandidaten erop moeten kunnen vertrouwen dat hun kroost en hun geld in goede handen zijn. 

Voorzitter Frank Hoornenborg van BOVAG-rijscholen: “We wisten van tevoren dat met aanscherping van de eisen een groot aantal leden van de kar zou vallen. Het zij zo. BOVAG doet alles wat in haar macht ligt om de betrouwbaarheid en het imago van de rijscholensector te waarborgen. Met 800 rijscholen die zowat de helft van alle examens in Nederland verzorgen, hebben we nu nog altijd een groot netwerk van verkeersopleiders die kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel hebben staan.”

Provincie:
Tag(s):