zondag, 19. april 2015 - 9:58 Update: 19-04-2015 21:32

Voorzitter college van bestuur Universiteit van Amsterdam biedt ontslag aan

Foto van studenten | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Louise Gunning heeft gisterenavond haar ontslag als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam aangeboden aan de Raden van Toezicht. Dit heeft de Universiteit van Amsterdam zondag bekendgemaakt.

Gunning: ‘Ik hoop dat mijn vertrek de Raden van Toezicht de ruimte en de tijd geeft om een vernieuwd College van Bestuur samen te stellen. Een College van Bestuur dat in staat is om weer rust te brengen binnen de Universiteit van Amsterdam en in de komende tijd leiding te geven aan de modernisering, met als uitgangspunt het tienpuntenplan. Een College van Bestuur dat de belangen van zowel de Universiteit van Amsterdam als de Hogeschool van Amsterdam behartigt.’

‘Door de inzet van hoogleraren, wetenschappers, docenten en studenten is de Universiteit van Amsterdam uitgegroeid tot een toonaangevende onderzoeksuniversiteit en staat de universiteit internationaal hoog aangeschreven. We hebben fantastische onderzoekers, we leiden ze op, we trekken ze aan en we houden ze vast. We geven goed onderwijs, waardoor studenten van binnen- en buitenland heel bewust kiezen om bij ons te komen studeren. Dat kwaliteitsniveau hebben we niet in een of twee faculteiten maar over de volle breedte en dat is bijzonder. Ik ben er trots op dat ik daar ook als bestuurder een bijdrage aan heb mogen leveren. Hiermee heeft de Universiteit van Amsterdam een uitstekende uitgangspositie om te moderniseren.’

De Raden van Toezicht hebben in een verklaring laten weten dat zij met veel respect  kennisgenomen hebben van het besluit van Louise Gunning om terug te treden als voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Zij spreken hun grote waardering uit voor haar onvermoeibare inzet voor beide instellingen.

Kritische studenten en docenten protesteren al maanden tegen het beleid van het College van Bestuur. Zij willen meer democratie en transparantie op de universiteit.

Provincie: