donderdag, 12. maart 2015 - 14:29 Update: 12-03-2015 14:54

'Voorzitter stichting MH17 legt functie neer'

'Voorzitter stichting MH17 legt functie neer'
Foto: Min. Defensie
Stichtse Vecht

De voorzitter van de Stichting Vliegramp MH17, Oud-wethouder van de gemeente Stichtse Vecht Piet Ploeg , heeft zijn functie tijdelijk neergelegd. Dit heeft hij volgens het AD gedaan in overleg met het bestuur van de stichting.

Ploeg zijn naam wordt genoemd in een strafrechtelijk onderzoek naar voormalig VVD-factievoorzitter Kathalijne de Kruif uit Maarssen. Zij wordt in verband gebracht met georganiseerde hennepteelt en witwassen. Daarnaast verdenkt het OM De Kruif van het schenden van haar ambtsgeheim bij de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Stichtse Vecht.

In dit laatste onderzoek komt ook de naam van Piet Ploeg naar boven.  De Kruijf zou informatie hebben doorgepeeld aan Ploeg. Deze zou op zijn beurt de informatie hebben doorgespeeld aan de oud-burgemeester van de gemeente Haren , Rob Bats, die burgemeester van Stichtse Vecht wilde worden.

De stichting laat weten ‘Het strafrechtelijk onderzoek moet helder maken of Piet Ploeg betrokken is bij de feiten waarvan de voormalig fractievoorzitter in de gemeente Stichtse Vecht verdacht wordt. Het bestuur heeft deze kwestie met Piet Ploeg besproken. Onze gezamenlijk conclusie was dat het verstandig is dat Piet zijn voorzitterschap en andere bestuursactiviteiten hangende het strafrechtelijk onderzoek tijdelijk neerlegt.’