maandag, 9. februari 2015 - 11:40 Update: 09-02-2015 11:42

VVD in Groningen wil gaswinning omlaag

Foto van gaswinning | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

De VVD in Groningen heeft de afgelopen weken een intensieve lobby richting Den Haag opgezet om de Groninger boodschap goed op de kaart te krijgen. De Statenfractie schrijft in een verklaring het niet eens te zijn met het Haagse gasbesluit.

"Wij hebben de verwachting dat onze lobby effect zal hebben," zegt lijsttrekker Mark Boumans. "Wij vinden dat de gaswinning in het eerste halfjaar van 2015 niet meer mag zijn dan 17,5 miljard kuub. De veiligheid van de Groningers staat voorop, niet de Rijksfinanciën." 

Gaswinning zo snel mogelijk omlaag

De VVD in Groningen vindt de maatschappelijke ontwrichting als gevolg van de aardbevingen veel te groot, daarom is het tij alleen te keren door minder gas te pompen. Fractievoorzitter Wulfse: "Wij hebben er begrip voor dat de Minister van Financiën orde op zaken wil stellen, maar in dit geval moet het echt anders."

"Het winningsplafond en de 7% reductie naar 39,4 miljard kuub vormen een begin maar zijn lang niet genoeg," zegt fractievoorzitter Mirjam Wulfse. "Wij spreken namens alle afdelingen in de provincie Groningen: het is echt onvoldoende. We zijn het niet eens met het gasbesluit. De gaswinning uit het Groninger veld moet zo snel mogelijk omlaag om tot een normale, leefbare en behapbare situatie in de provincie te komen. We willen de situatie aankunnen, we willen verder, we willen ons positieve gevoel terugkrijgen." 

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):