zaterdag, 28. maart 2015 - 13:02 Update: 28-03-2015 14:39

´VVD wil dictators niet met een opgeheven vingertje tegemoet treden'

´VVD wil meer samenwerken met dictators en duwen op langzame verandering´
Foto: VVD
Den Haag

In een interview met de Volkskrant zegt VVD-fractieleider Halbe Zijlstra dat we meer moeten samenwerken met dictators en ze niet tegemoet moeten treden met een opgeheven vingertje.

Zijlstra in de krant: 'In plaats van dat je zegt: u handelt niet volgens onze standaard, dus we vinden u slecht, moet je toch veel meer de coöperatie zoeken met het regime, omdat het in ons veiligheidsbelang is. Maar je moet ook duwen op langzame verandering.'

Krapuul.nl schrijft op website dat het zo onzelfzuchtig lijkt om dictators te wippen, maar  dat het westen dit opvallend vaak alleen doet bij dictators die hen echt in de weg zitten. Andere laten ze wel met rust.

Maar als men toch overgaat tot het verdrijven van een dictator of het steunen van een revolutie, moet men er rekening mee houden dat het snel omverwerpen van een dictatoriaal regime leidt tot chaos in de regio en een extra vluchtelingenstroom naar Europa, aldus Zijlstra in de krant.

Zijlstra; 'Als er een stabiel regime zit, moet je dat koesteren en proberen door middel van geleidelijkheid de situatie te verbeteren voor de bewoners.'

Provincie:
Tag(s):