zaterdag, 21. februari 2015 - 12:54 Update: 21-02-2015 22:08

Weekend telt nu al zeven verkeersdoden en drie zwaargewonden

Weekend telt nu al zeven verkeersdoden
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Erp/Horst

Het aantal verkeersdoden dit weekend loopt op. Overleden vrijdagavond en zaterdagnacht nog vier jongeren nadat ze op de N616, de weg tussen Erp en Gemert (Gdl), met hun auto tegen een boom waren gereden, zaterdagochtend zijn in het Limburgse Horst bij twee afzonderlijke aanrijdingen nog eens drie verkeersdoden te betreuren.

Bij het eerste dodelijke ongeval gaat om twee jongens van 18 en 16 jaar uit Someren, een 19-jarige uit Erp en een 20-jarige jongen uit Gemert.

Limburg

Bij de ongevallen in Horst kwam bij een eerste ongeval een fietser om het leven. De fietser was in botsing gekomen met een gierwagen. Bij een tweede incident op de Venrayseweg, zijn vanochtend rond 10.20 uur twee personen overleden en nog eens twee andere personen zwaargewond geraakt.

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurster en een mannelijke medepassagier overleefden het ongeluk niet. Voor de andere twee inzittenden - ook een man en een vrouw - zijn twee trauma heli's opgeroepen. Deze werden uiteindelijk niet ingezet. De zwaargewonde slachtoffers zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 
Op dit moment kan nog geen informatie over de personalia van de slachtoffers gegeven worden.

Zwaargewonde in Zeeland

Onder de zwaargewonden mogen we helaas ook een beginnend bestuurder tellen. Deze, een 19-jarige man uit de gemeente Noord-Beveland, raakte vrijdagavond ernstig gewond hij bij een eenzijdig verkeersongeval. Hij moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijdt.

In zijn auto lagen blikjes bier. Hij is met ernstig letsel in een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis heeft een GGD arts een bloedmonster afgenomen. Het bloed wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut en onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en/of drugs. De uitslag van dit onderzoek laat enige tijd op zich wachten.

 

Provincie:
Blik op 112: