zaterdag, 2. mei 2015 - 11:39 Update: 03-05-2015 13:08

Laatste kisten MH17 aangekomen in Hilversum

De laatste zeven kisten met stoffelijke resten van de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 zijn zaterdagavond aangekomen bij de Korporaal van Oudheusdenkazerne in Hilversum.

Afgelopen donderdag werd de bergingsmissie in Oost-Oekraïne afgerond. Voordat de zeven lijkkisten aan boord van de C130 Herucules werden gebracht, werd eerst op het vliegveld van Charkov een ceremonie gehouden, waarbij minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie en andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig waren, evenals de leden van het bergingsteam. De kisten werden met militaire eer het transportvliegtuig ingedragen.

Na aankomst op Eindhoven werden de kisten onder begeleiding van marechaussee en politie naar de kazerne in Hilversum gebracht. Rijkswaterstaat hield daarvoor zaterdagmiddag het verkeer op de A2 en de A27 tegelijk tegen.

Het toestel van Malaysia Airlines stortte vorig jaar op 17 juli neer. Daarbij kwamen alle 298 inzittenden om, onder wie 196 Nederlanders. Het toestel vloog over oorlogsgebied en is zeer waarschijnlijk uit de lucht geschoten met een luchtdoelraket.

Twee slachtoffers nog niet geïdentificeerd 

Twee van de 298 slachtoffers zijn nog altijd niet geïdentificeerd. Met de komst van de laatste zeven kisten hoopt het identificatieteam ook de laatste twee slachtoffers te kunnen identificeren. 

Lees alles over:
Provincie: