zaterdag, 25. april 2015 - 10:22

Wegpiraat aangehouden Rotterdam

Foto van stopteken | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Politieagenten haalden in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist van de weg die levensgevaarlijke capriolen uithaalde. Hierdoor raakte een medeweggebruiker en een agent lichtgewond.

Rond half twee zien agenten een auto rijden op de Westzeedijk. Door zijn rijstijl valt hij de agenten op. Zij geven de automobilist een stopteken. In plaats van op de rem te drukken trapt de bestuurder het gaspedaal in en zet zijn gevaarlijke rijgedrag voort. Met het negeren van rode verkeerslichten en sturen over fiets- en voetpaden zorgt hij voor levensgevaarlijke situaties.

Met behulp van politievoertuigen proberen agenten hem tot stilstaan te dwingen. De wegpiraat reageert hier niet op en rijdt onverminderd hard door. Hierbij ziet hij een medeweggebruiker over het hoofd. Hij kan niet meer stoppen voor hij het voertuig ramt. Vervolgens raakt het politievoertuig dat hem achtervolgt zijn auto.Waardoor de automobilist gedwongen is te stoppen. Zijn auto is total loss.

Hij wordt direct aangehouden voor artikel 5 van de wegenverkeerswet. 'gevaarlijk rijgedrag'.

Ambulancepersoneel behandelt hem ter plaatse voor nekklachten korte tijd later wordt hij naar een politiebureau gebracht. Ook de agent die betrokken is bij de aanrijding geeft aan last te hebben van zijn nek.

De25-jarige Rottedammer geeft aan dat hij niet wilde stoppen omdat hij teveel gedronken zou hebben. Als uit de blaastest duidelijk wordt dat dit niet het geval is besluiten de agenten de man volledig na te trekken. Dan wordt duidelijk dat de rijbevoegdheid van de verdachte ingetrokken is. Ook heeft hij nog voor bijna 400 euro aan openstaande boetes.

De automobilist die aangereden werd door de vedachte lijkt met de schrik vrij te komen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):