dinsdag, 24. februari 2015 - 8:56 Update: 24-02-2015 12:37

Welk politiebureau is er voor u nog open?

Politie sluit tweehonderd politiebureaus
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Den Haag

In een brief aan de Tweede Kamer maakte minister Opstelten van Veiligheid en Justitie inzichtelijk welke politiebureaus en steunpunten de politie in 2025 in gebruik zal hebben.

Het gaat om een landelijke dekkend netwerk van 575 bureaus. Tussen nu en 2025 zullen stapsgewijs bijna 200 bureaus verdwijnen. Deze afname past bij de veranderende dienstverlening van de politie.

Hier vindt u de lijst van de politiebureaus.

De politie is er altijd

Huisvesting sluit aan bij de manier waarop de politie werkt. De politie is bereikbaar en aanspreekbaar. De politie is er altijd, voor een veiligere samenleving. In deze tijd van moderne middelen is de politie in deze missie steeds minder gebonden aan een vast politiebureau. Aangifte doen kan tegenwoordig ook telefonisch, aan huis of via internet. Dit laatste doen jaarlijks al ruim 400.000 mensen. Minder spoedeisende meldingen kunnen eveneens via internet worden doorgegeven. Agenten zijn steeds vaker bereikbaar via social media. Ook portable computers en handige politieapps maken de politie minder afhankelijk van traditionele politiebureaus.

Oost-Brabant

In het overzicht van de bureaus en steunpunten dat de minister bij zijn brief voegde, is de Eenheid Oost-Brabant niet meegenomen. Minister Opstelten: ‘Voor deze eenheid, zo was ook voorzien in het proces, zal ik de huisvestingsplannen in de loop van dit jaar vaststellen. De reden is gelegen in een nog lopende pilot van een nieuwe werkwijze in deze eenheid.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):