maandag, 20. april 2015 - 10:21 Update: 20-04-2015 10:26

Wijnaldum spreekt ambitie uit, 'PSV lonkt naar Afellay'

Wijnaldum spreekt ambitie uit, 'PSV lonkt naar Afellay'

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Georginio Wijnaldum lijkt bezig aan zijn laatste weken in het shirt van PSV. De aanvoerder voelt zich rijp voor een volgende stap. PSV schijnt een mogelijke vervanger al op het oog te hebben.

Terwijl de topclubs over elkaar heen struikelen voor de handtekening van Memphis Depay, is het voorlopig nog stil rondom Wijnaldum. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de eerste clubs zich in Eindhoven melden voor de middenvelder. De Rotterdammer heeft het naar zijn zin bij PSV, maar zit inmiddels wel aan zijn plafond.

"Mijn gevoel bij deze club is heel erg goed. En als PSV net zo'n grote club zou zijn als bijvoorbeeld Barcelona, zou ik hier mijn hele leven kunnen spelen", zegt hij tegen Metro. "Maar het feit is dat Nederlandse spelers vaak vertrekken. Als je ambities hebt moet je ook je best doen om die te verwezenlijken."

Vandaag stond echter nog in het teken van feestvieren. Wijnaldum had de tijd van zijn leven. "Dit is fantastisch: de rit met de platte kar, de huldiging op het Stadhuisplein, al die blije mensen. Dit is een dag om nooit te vergeten."

Afellay

De vervanger van Georginio Wijnaldum loopt mogelijk rond in Griekenland. Als Wijnaldum daadwerkelijk wordt verkocht, dan richt PSV zijn pijlen op Ibrahim Afellay. Dat meldt althans Rik Elfrink, PSV-watcher van het Eindhovens Dagblad. 

In het verleden vierden PSV en Afellay samen vier landskampioenschappen. Vandaag kroonde Afellay zich tot kampioen met Olympiakos. Oranje-international Afellay heeft een aflopend contract bij zijn werkgever FC Barcelona.

Categorie:
Tag(s):