maandag, 4. mei 2015 - 8:58 Update: 04-05-2015 15:20

Wilders net weg voor schietpartij op anti-islambijeenkomst

schietpartij, cartoonwedstrijd, wilders
Foto: Twitter @geertwilderspvv
VS

Bij een cartoonwedstrijd in een voorstad van Dallas, Texas, waar cartoons van de profeet Mohammed werden getoond, is een schietpartij geweest waar twee mensen zijn doodgeschoten. PVV-leider Wilders was één van de belangrijkste sprekers.

Wilders was daar op uitnodiging vanwege een tentoonstelling van Mohammed-cartoons. PVV-leider Geert Wilders hield daar een speech en reikte daar een prijs uit van 10.000 dollar voor de beste cartoon.

Net toen Wilders was vertrokken, opende twee schutters het vuur op een agent die buiten op wacht stond. Die raakte gewond aan zijn enkel. De twee daders zouden zijn gedood. De politie zoekt naar mogelijke explosieven rondom de plek waar de bijeenkomst werd gehouden.

Wilders liet in een reactie op Twitter weten: 'Ik dank God dat de helden van het arrestatieteam het ergste hebben voorkomen', Hij plaatste een foto waarop hij pal voor het incident nog poseert met de zwaarbewapende agenten die bij het incident betrokken raakten.  

Een sympathisant van IS heeft op Twitter gezegd dat de terreurorganisatie achter de schietpartij bij een anti-moslimbijeenkomst in Texas zit.