woensdag, 8. april 2015 - 11:16 Update: 08-04-2015 19:18

Wilders: 'we willen geen haatimams in Nederland'

Wilders gaat demonstreren bij islamcongres
Foto: fbf
Den Haag

Partijleider Geert Wilders en twee Kamerleden van de PVV willen donderdag gaan demonstreren voor de deur van een islamitische conferentie in Utrecht. Hier zullen omstreden radicale moslims komen prediken.

De Kamerleden willen met hun demonstratie het signaal afgeven 'dat we geen haatimams in Nederland willen'. Zo liet Wilders vandaag aan persbureau ANP weten. Dit melden verschillende media woensdag.

Wilders komt samen met de Kamerleden Sietse Fritsma en Machiel de Graaf naar Utrecht. Dit heeft hij telefonisch aan de burgemeester van Utrecht laten weten. De gemeente heeft niets naar buiten gebracht over de inzet van politie.

De PVV vindt het 'absurd' dat er een visum is verstrekt aan 'islamitische voormannen die hebben bewezen terroristische bedoelingen te hebben of zelfs voorwaardelijk gestraft zijn voor martelpraktijken'. De partij heeft ook schriftelijk vragen gesteld aan de ministers van Sociale Zaken en Binnenlandse Zaken. 

Wilders wil ook dat de stichting AlFitrah, die de conferentie organiseert, wordt ontbonden en dat de bijbehorende moskee 'die heeft bewezen terreurpredikers uit te nodigen', wordt gesloten. De Kamerleden van de groep Bontes/Van Klaveren hebben ook om opheldering gevraagd.