woensdag, 14. januari 2015 - 15:53 Update: 14-01-2015 15:56

Wilfried Bony stapt voor 35 miljoen euro over naar Manchester City

Wilfried Bony stapt voor 35 miljoen euro over naar Manchester City
Foto: Archief EHF
Manchester/Engeland

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Manchester City heeft Wilfried Bony woensdag officieel vastgelegd. De Ivoriaan tekende een contract tot medio 2019 bij The Citizens.

Bony (26) maakt voor 35 miljoen euro de overstap van Swansea City. De fysiek sterke aanvaller kwam sinds de zomer van 2013 uit voor de club uit Wales. Bony gaat bij Manchester City met rugnummer 14 spelen.
Bij de regerend kampioen van Engeland moet hij de concurrentie aangaan met Sergio Agüero, Edin Dzeko en Milan Jovetic. "We hebben nu vier spitsen van wereldklasse in onze selectie", zegt manager Manuel Pellegrini op de clubsite van Manchester City.

"Bony is een uitstekende aanvulling op onze selectie. Hij is een spits die heel moeilijk te dekken is. Hij is zo ontzettend sterk. Daarnaast is Bony ook nog eens intelligente en balvaardige speler. Zijn statistieken tonen aan dat hij heel goed presteert sinds zijn overstap naar Engeland."

"Bony heeft zich snel aangepast aan de Engelse speelstijl en ik verwacht dat hij zich ook bij City snel zal aanpassen", besluit Pellegrini. Ivoriaans international Bony scoorde na zijn vertrek bij Vitesse 35 keer voor Swansea City.

Categorie: