maandag, 9. februari 2015 - 19:34 Update: 09-02-2015 19:42

'Willem Holleeder had plannen Harry Mens te ontvoeren'

Vastgoedhandelaar Harry Mens op dodenlijst
Foto: Archief FBF
Amsterdam

Willem Holleeder zou plannen hebben gehad om vastgoedondernemer Harry Mens te ontvoeren of zelfs te liquideren. Dat meldt Crimesite.nl.

Eind vorig jaar werd bekend dat de vastgoedhandelaar op een dodenlijst zou staan. Een anonieme tipgever zou via Meld Misdaad Anoniem politie en justitie op de hoogte hebben gebracht dat Holleeder en anderen plannen zouden maken om Mens iets aan te doen.

Crimesite.nl meldt nu op basis van het strafdossier tegen Holleeder dat 'De Neus' achter de bedreiging zou hebben gezeten. Op de site is in het blog te lezen: ''dat Willem Holleeder met enkele anderen aanspraak maakt op een groot geldbedrag van Harry Mens. Het plan is om Harry Mens te ontvoeren dan wel te liquideren. Beide in de hoop het geld te krijgen. Het plan is om dit op zeer korte termijn te doen''.

Volgens Crimesite.nl is niet duidelijk hoe serieus het dreigement was. Harry Mens laat aan de site weten dat het "een broodje aap-verhaal" is: ,,Ik ken de hele man niet en ik heb ook niks tegen die man. Als ik hem tegenkom dan zwaai ik naar hem."

Broodje aap

Harry Mens zelf zegt tegen Crimesite in december inderdaad gewaarschuwd te zijn maar dat daarbij niet de naam Holleeder is gevallen. Mens:

Categorie:
Provincie: