donderdag, 30. april 2015 - 12:39

Winkeldief met geprepareerde tas aangehouden Veenendaal

Winkeldief overleden na arrestatie
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Veenendaal

Op woensdagmiddag 29 april is er een 23-jarige man aangehouden die met een geprepareerde tas geprobeerd had goederen te stelen in een drogisterij in het winkelcentrum Corridor. Een vrouw die hierbij betrokken was wist te ontkomen.

Het gedrag dat de man en de vrouw in de drogisterij vertoonden viel op bij het winkelpersoneel. Ook droeg de man een grote, opvallende tas bij zich. Toen een medewerkster van de drogisterij de vrouw aansprak begon de vrouw te schreeuwen en is zij de winkel uitgerend. Het winkelpersoneel heeft gelijktijdig de politie gealarmeerd.

De 23-jarige man is achter de vrouw aangegaan maar hij werd korte tijd later op het Jan Roeckplantsoen gecontroleerd door de agenten welke deze melding hebben gehad. Daarbij werd duidelijk dat de tas die de man bij zich droeg een geprepareerde tas betrof. Een geprepareerde tas is een tas die zodanig bewerkt is dat detectiepoortjes niet reageren als er goederen uit een winkel worden weggenomen. Mede hierdoor is de man aangehouden voor een poging winkeldiefstal en is hij overgebracht naar het politiebureau. De vrouw is niet meer aangetroffen door de politie.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):