dinsdag, 10. februari 2015 - 8:41

Wintersporters komend weekend in de file richting Alpen

wintersport
Den Haag

De ANWB verwacht komende zaterdag 14 februari tussen 09.00 en 15.00 uur lange files op de wegen richting de wintersportgebieden. In Nederland begint vrijdag de voorjaarsvakantie in de regio Zuid.

Ook in Duitsland begint de vakantie in de deelstaten Beieren, Saarland en Baden Württemberg. De langste files staan zaterdag rond Neurenberg, Ulm en München en de A7/B179 tussen Kempten in Duitsland en Reutte in Oostenrijk.

De start van de voorjaarsvakantie op vrijdag 13 februari valt dit jaar samen met carnaval. De bond verwacht in Nederland echter geen extra drukke vrijdagavondspits. In het weekend is het in het zuiden wel lokaal druk vanwege diverse carnavalsoptochten.

In Duitsland ontstaan files op de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg-München, A7 Ulm-Füssen, A8 München-Salzburg, A93 Rosenheim-Kufstein en A99 ring München.

In Oostenrijk wordt het vooral dringen op de wegen richting Tirol, het Vorarlberg en het Salzburgerland. Knelpunten zijn de A12 tussen Kufstein en Wörgl èn bij de aansluiting met het Zillertal,  de A13 bij tolstation Schönberg,  de A14 Bregenz-Bludenz en de B179 Kempten-Reutte.  In Zwitserland wordt het dringen op de A1 Zürich-Bern en op de A2 Bazel-Chiasso voor de Gotthardtunnel.

In Frankrijk verwacht de ANWB topdrukte met veel vertraging op de A40 Mâcon-Genève-Chamonix, de A43 Lyon-Albertville-Chambéry en op de N90 Albertville-Bourg  St. Maurice.

Provincie:
Tag(s):