zaterdag, 21. februari 2015 - 13:11

Wintersporters vast in Franse files

Wintersporters vast in Franse files
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Alphen

Wintersporters vooral vast in Franse files Nederlanders die op weg zijn naar de wintersportgebieden komen zaterdag op verschillende plaatsen in lange files.

Vooral mensen die voor Frankrijk hebben gekozen lopen veel vertraging op. Zo meldt de VID. 

Code oranje voor sneeuw

De Franse weerdienst heeft voor vijf departementen in het oosten van het land code oranje afgegeven voor de sneeuwval. In gebieden boven de 1000 meter hoogte wordt meer dan 20 centimeter verse sneeuw verwacht. Lager valt eerder 5-10 centimeter.

Maar ook verkeer op de bekende routes richting de Alpen, zoals op de A7 van Stuttgart richting het zuiden en op de A8 vanuit Munchen richting de wintersportgebieden loopt vast. Op de grensovergang bij Fussen op de weg vanuit Duitsland richting Oostenrijk loopt de wachttijd fors op.

Automobilisten die vanuit Frankrijk door de Mont Blanctunnel richting Italie gaan krijgen in Italie last van een moeilijk begaanbare A5. In Zwitserland stokt het verkeer in beide richtingen op de routes tussen Bern en Basel. Vanmiddag zullen ook de files in noordelijke richting langer worden. Het drukste moment valt vaak in de loop van de middag, wanneer de meeste mensen onderweg zijn op zowel heen- als terugweg.

Categorie:
Tag(s):