vrijdag, 2. januari 2015 - 23:02 Update: 03-01-2015 11:38

Woningen Rotterdam ontruimd door gat in dijk

Rotterdam

Een lekkage in de dijk van de Ringvaart zorgde vrijdagavond voor wateroverlast in Rotterdam-Oost. Het gat was ontstaan door werkzaamheden aan de dijk.

Even voor 17.00 uur kwam de melding van een lekkage in de Ringvaartdijk nabij metrostation Schenkel. Het gat in de dijk zorgde voor een plas van tientallen meters groot. Ook lag er een tweede plas nabij het metrostation. Het metroverkeer heeft geen hinder ondervonden. Wel is de Prins Alexanderlaan in één richting, van de Jacques Duthilweg tot het Capelseplein, enige tijd afgesloten geweest voor werkzaamheden.

De brandweer plaatste pompen om de wateroverlast zoveel mogelijk tegen te gaan. Ook werd een nabijgelegen woning uit voorzorg ontruimd.

Het gat was ontstaan door werkzaamheden aan de dijk, die voor de kerst hadden plaatsgevonden. Door het terugstorten van de weggegraven aarde kon het gat worden gedicht. Uit voorzorg heeft het Hoogheemraadschap nog twee kiepwagens vol vette klei over de aarde afgestort om de dijk te verstevigen.

Het Hoogheemraadschap gaat onderzoeken of er sprake is van nalatigheid door de aannnemer die voor de kerst met de dijk bezig was.

Provincie:
Blik op 112: