donderdag, 1. januari 2015 - 13:05 Update: 01-01-2015 20:14

Zeker vijf agenten gewond geraakt tijdens jaarwisseling

Foto van politieagent bij politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Zeker vijf politieagenten zijn tijdens nieuwjaarsnacht gewond geraakt tijdens hun werk.

In Leiden raakte een agent gewond bij een aanhouding van een beschonken man. Toen de agent de man wilde aanhouden kreeg hij een vuistslag in het gezicht. De agent liep lichte verwondingen op.

Vuurpijl ontploft in nek agent

In Leidschendam raakte een agent gewond door een vuurpijl die in zijn nek ontplofte. Twee agenten verlieten het portiek nadat zij een melding hadden afgehandeld. Een groep jongeren die tegenover het portiek stond bestookte de agenten met vuurwerk. Een vuurpijl ontplofte in de nek van een agent die lichte verwondingen en een schroeiplek in zijn kleding opliep. De recherche onderzoekt dit incident en zoekt getuigen.

Explosie voor politieauto

Twee agenten die donderdag om 00.10 uur surveilleerden op de Miep Gieslaan in Pijnacker moesten zich na het ontploffen van vuurwerk voor hun auto laten controleren door ambulancepersoneel.

De agenten reden op de brug op de Miep Gieslaan toen zij zagen dat de lont van een groot stuk illegaal vuurwerk brandde. Onmiddellijk reden de agenten met hun voertuig achteruit maar het vuurwerk ontplofte vlak voor de politieauto. Door de grote drukgolf kregen de agenten last van suizende oren, benauwdheid en misselijkheid. Aan het politiebureau werden de agenten die door ambulancemedewerkers gecontroleerd. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Brokstuk doorboord politieauto. Agent gewond

Een agente raakte in Rotterdam-Zuid gewond nadat een brievenbus werd opgeblazen. De brokstukken boorden zich in de voorbijrijdende politieauto waarin zij zat. De agente liep kneuzingen op aan haar elleboog en een schaafwond in haar gezicht. Ze zette na een behandeling haar dienst voort.

Provincie:
Blik op 112: