vrijdag, 13. februari 2015 - 12:11

Zelden geblesseerde van Rhijn zorgt voor probleem Frank de Boer

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) RICARDO VAN RHIJN liet donderdag de training aan zich voorbij gaan. De rechtsback kampt met een enkelblessure en daarmee komt het duel met FC Twente in gevaar.

Voor Frank de Boer betekent dit opnieuw een tegenvaller. In de wedstrijd tegen AZ kon de coach geen beroep doen op Davy Klaassen, die de week erna tegen Go Ahead nog niet een gehele wedstrijd kon spelen. Nu lijkt met de blessure van Ricardo van Rhijn opnieuw een sterkhouder weg te vallen.

Dat van Rhijn met een blessure kampt gebeurt niet al te vaak. In zijn tijd bij Ajax was de rechtsback vrijwel nooit geblesseerd. Alleen de eerste twee wedstrijden van dit seizoen moest hij verstek laten gaan door een hamstringblessure. Voor de rest deed hij dit seizoen altijd mee. Ook de voorgaande jaren miste Van Rhijn eigenlijk nooit een wedstrijd door blessures.

Als we kijken naar zijn eerste seizoen bij het eerste van Ajax, kwam hij tot 14 wedstrijden. Toen was Van Rhijn echter nog geen vaste kracht zoals nu. Het jaar erna, na het vertrek van Gregory van der Wiel, miste hij slechts drie wedstrijden. Eén daarvan was omdat Van der Wiel toen zijn laatste wedstrijd speelde en Van Rhijn wissel was, daarna miste Van Rhijn nog twee wedstrijden door een schorsing.

Ook het vorige seizoen miste Ricardo van Rhijn bijna niks. Hij speelde 32 wedstrijden voorAjax en miste er slechts twee door wederom een schorsing. Qua blessures is Van Rhijn in principe een speler waar Frank de Boer op kan bouwen. Alleen dit seizoen kampt de verdediger dus voor het eerst met pijntjes. Aan het begin van het seizoen en nu met een enkelblessure.

Doordat Ruben Ligeon door Ajax aan het noodlijdende NAC Breda is verhuurd, zal Frank de Boer hoogstwaarschijnlijk een beroep gaan doen op Jong Ajax-verdediger Kenny Tete. Een andere optie zou nog kunnen zijn om de herstelde Joel Veltman rechtsback te zetten.

Categorie:
Tag(s):