zaterdag, 11. april 2015 - 14:46

Zes aanhoudingen bij grote politiecontrole Rotterdam

Foto van politie controle donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

Agenten hebben vrijdag 10 april zes mensen aangehouden bij een grote controle met justitie, douane en de belastingdienst op de Noordplein voor onder andere vuurwapenbezit en verdovende middelen.

Tussen 13.00 en 21.00 uur controleerden agenten meerdere bestuurders uit Crooswijk, Kralingen, Oude Noorden en Agniesebuurt. Een bestuurder had een vuurwapen en munitie op zak. In de auto troffen agenten ook nog een kogelwerend vest aan. De man is direct aangehouden en de auto, vuurwapen en vest zijn in beslag genomen. Drie bestuurders hadden verdovende middelen op zak, waarvan 1 bestuurder met xtc-pillen en cocaine. De mannen zijn aangehouden en kregen daarnaast een boete varierend tussen 1.000 en 1.500 euro. Eén bestuurder toonde andermans identiteitsbewijs. Na verder onderzoek , bleek hij gesignaleerd te staan voor een opstaande boete van 1.100,- euro. Verder bleek dat hij geen rijbewijs heeft. Een andere bestuurder moest nog een celstraf uitzitten en ook hij is overgebracht naar het politiebureau.

In totaal is bijna 7000 euro aan openstaande vorderingen geInd en werden er meerderebekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Agenten kregen veel positieve reacties van bewoners die het goed vonden dat er op deze wijze is gecontroleerd in de wijken.

Provincie:
Blik op 112: