woensdag, 25. februari 2015 - 8:59 Update: 25-02-2015 9:06

Zes jaar cel voor verkrachtingen en aanranding in Utrechtse binnenstad

Zes jaar cel voor verkrachtingen en aanranding in Utrechtse binnenstad
Foto: Archief EHF
Utrecht

De rechtbank Midden-Nederland veroordeelt een 40-jarige man uit Nieuwegein tot een gevangenisstraf van zes jaar voor twee verkrachtingen en een aanranding. De feiten vonden plaats in 2013 en 2014 in de Utrechtse binnenstad.

In juni en november 2013 werden twee 18-jarige studentes onder bedreiging van een (nep)wapen gedwongen om een man oraal te bevredigen. In juni 2014 werd een studente onverhoeds in het gezicht geëjaculeerd. Via een DNA-verwantschapsonderzoek kwam de verdachte in beeld. In combinatie met verklaringen van de slachtoffers en getuigen, acht de rechtbank de tenlastegelegde feiten wettig en overtuigend bewezen.
 
Bij het bepalen van de strafmaat heeft de rechtbank met een aantal omstandigheden rekening gehouden. De verdachte heeft zijn eigen lustgevoelens vooropgesteld en zich niet bekommerd om de gevoelens van zijn jonge slachtoffers. Daarbij hebben de zedenfeiten tot grote onrust geleid in de Utrechtse binnenstad, met name bij vrouwelijke studenten. De rechtbank rekent het de verdachte ook zwaar aan dat hij geen openheid van zaken heeft willen geven, maar zich tegen beter weten in verschuilt achter het gebruik van verkeerde (hard)drugs.   

De opgelegde straf valt lager uit dan de geëiste straf door de officier van justitie. De verdachte wordt vrijgesproken voor heling van een handtas en verboden wapenbezit. Daarnaast houdt de rechtbank rekening met het blanco strafblad van verdachte

Provincie:
Tag(s):