vrijdag, 6. maart 2015 - 21:08

Zestig honden in bewaring genomen na controle bij handelaar

pup
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Diessen

Vrijdag hebben ambtenaren van politie, dierenbescherming en gemeente een grote controle uitgevoerd bij een hondenhandelaar aan de Molenstraat.

De controle startte rond 11.00 uur, nadat de politie een melding had gekregen via 144, het meldnummer voor dieren in nood. Volgens de melder zouden puppy's verkocht worden, die volgens het dierenpaspoort ongeveer vier maanden oud zouden zijn. Uit het vooronderzoek bleek dat hondeneigenaren voor controle naar hun dierenarts gingen, waar bleek dat de honden veel jonger waren als vermeld in het paspoort.

Eigenaar

Het controle aan de Molenstraat werd uitgevoerd met vertegenwoordigers van de dierenpolitie, de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming en gemeente Hilvarenbeek. Bij de controle was de 47-jarige eigenaar, woonachtig in Tilburg aanwezig. Deze man is een bekende van de politie. Hij was reeds naar voren gekomen bij een eerdere grote controle in Tilburg, waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Dierenarts

In de loods achter de woning werden zestig pups van verschillende rassen aangetroffen. Een dierenarts heeft alle pups onderzocht. Hieruit bleek dat bij alle pups de leeftijd niet overeenkwam met de leeftijd die in het dierenpaspoort stond. Tevens bleek dat diverse pups ziek waren. Veel pups hadden dikke buikjes, omdat ze wormen hadden en dat mogelijk de ontlasting niet weg kon. Verder constateerde de dierenarts dat diverse pups een zieke indruk maakten.

In bewaring

Nadat de dierenbescherming contact had gelegd met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland zijn alle honden in bewaring genomen en overgebracht naar een opslaghouder. Hier zullen de pups allen medische zorg krijgen, die ze nodig hebben en zal nader onderzoek gedaan worden naar hondsdolheid. Tot die tijd zullen de honden in quarantaine blijven. Tevens zal er een onderzoek plaatsvinden naar de gegevens in de paspoorten en de echtheid van de paspoorten zelf. Tegen de eigenaar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):