vrijdag, 27. maart 2015 - 8:58

Zeven verdachten melden zich na tonen beelden rellen in Rome

Zeven verdachten melden zich na tonen beelden rellen in Rome
Foto: Screenshot Youtube
Rotterdam

Bij de politie hebben zich donderdagavond zeven mannen gemeld die mogelijk betrokken zijn geweest bij de ongeregeldheden in Rome op 18 en 19 februari. Donderdagavond werden beelden van twaalf verdachten van betrokkenheid bij de rellen gepubliceerd.

Het onderzoeksteam ontving enkele tientallen tips waarbij ook namen werden genoemd. De verdachten zijn een 23-jarige Ridderkerker, een 17-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn, een 30-jarige man uit Hoek van Holland, een 21-jarige Barendrechter, een 23-jarige Schiedammer, 26-jarige Leidenaar en een 22-jarige man uit Nieuw Lekkerland.

Een team rechercheurs heeft de afgelopen weken videobeelden bestudeerd en aan de hand daarvan beelden van de getoonde verdachten geselecteerd. Zij worden onder andere verdacht van openlijke geweldpleging. De beelden zijn de afgelopen dagen eerst bij de politie op het interne netwerk gepubliceerd. Dat leidde al tot de vermoedelijke identificatie van 3 verdachten. Voor de identificatie van de nog onbekende 12 mannen werd donderdag de hulp van het publiek ingeroepen. 

Provincie:
Blik op 112: