dinsdag, 27. januari 2015 - 15:26 Update: 27-01-2015 15:33

Zoek de zon op in de winter en bespaar geld door last-minute te boeken

Zoek de zon op in de winter en bespaar geld door last-minute te boeken
Foto: fbf archief
Schiphol

Donkere maanden, kou en regen, bijna geen zon; de winterse maanden kunnen best deprimerend zijn. In deze koude maanden smachten we vaak naar een heerlijk zonnig paradijs, heerlijk genieten aan het strand en werken aan een lekker gebronsd kleurtje. Maar hoe kun je dat doen in de winter? Om de zon op te zoeken moet je ver reizen en vaak hebben we hier geen geld voor. Toch is het mogelijk! Met een beetje slim boeken, veel flexibiliteit en een vleugje avontuurlijkheid kun je het bereiken.

Slim boeken bespaart geld

In ons leventje van regelmaat, orde en zekerheid willen we vaak onze vakantie ook tot in de details regelen. En natuurlijk ook ver van tevoren zodat we daarna ons daar niet meer druk over hoeven te maken. Toch is dit financieel gezien niet de beste manier om om te gaan met het boeken van vakanties. Als je vroeg van tevoren boekt ben je er zeker van dat dat plekje waar jij wilt zitten nog beschikbaar is. Ook een voordeel van vroeg boeken is dat je de reis en wat je wilt gaan zien vroeg kan plannen. Wees eens wat avontuurlijker! Met last-minute boekingen bespaart u veel geld. Soms is dit wel meer dan 70%! Zo komen ineens reisbestemmingen in het vizier die voorheen onbetaalbaar leken. Ineens kunt u voor hetzelfde geld als een vakantie in Zuid-Frankrijk een onvergetelijke reis naar Sri Lanka boeken. Niet alleen geld besparen dus; maar ook meer halen uit hetzelfde geld.

Perfecte bestemmingen voor de wintermaanden

Bij overwinteren in een warm oord komt Benidorm al snel tot de gedachte. Een zonnig oord, maar zo bekend dat het al lang voor de wintermaanden volgeboekt zit. Kies daarom voor andere bestemmingen. Dat is vaak niet alleen goedkoper, maar ook nog eens veel leuker. Een reis naar Indonesië bijvoorbeeld. Ontdek de natuur, de vriendelijke cultuur en de overblijfselen van de VOC in dit prachtige land. Zoek je het iets dichter bij huis? Denk niet gelijk aan Italië, Frankrijk, Spanje of Portugal, maar zoek het eens iets meer oostelijk. Landen als Kroatië, Slovenië en Albanië zijn onontdekte oorden. Deze landen hebben echter ontzagwekkende stranden, prachtige oude stadjes en mooie natuurgebieden. Hier geniet van je nieuwe dingen in plaats van allang ontdekte boulevards en dure vakantieparken. Hiermee bespaar je dubbel geld; enerzijds door laat te boeken, anderzijds doordat het land goedkoper is qua verblijfskosten en kosten voor levensonderhoud.

Datum prikken en gaan

Voor ons Nederlanders is het soms nog best moeilijk om alles los te laten en opeens weg te gaan. We vinden het lastig. Wat zou als de geboekte vakantie toch niet leuk blijkt te zijn? Was er misschien een betere vakantie te boeken? Om dit getwijfel op te lossen is het slim om soms gewoon een datum te prikken om te vertrekken en te vertrekken. Ga met die datum in gedachte online onderzoeken wat de mogelijkheden zijn en stel voor jezelf een deadline. Voor een bepaalde datum moet je boeken. Wat op dat moment de mooiste bestemming lijkt moet je gewoon doen.

Er weer fris tegenaan

Een zonnige vakantie in de winterse maanden lijkt een luxe. Zomaar geld uitgeven aan iets groots als een vakantie is best lastig te verantwoorden. Zie het zo; na de vakantie kun je er weer helemaal tegenaan. Uitgerust kun je je weer helemaal storten op je werk, je gezin of je hobby. Productiever in de wintermaanden met een glimlach op je gezicht; met een zonnige vakantie in de winter kan het.