woensdag, 14. januari 2015 - 13:11 Update: 14-01-2015 22:27

Zoutzuurlekkage A73 na ongeval onder controle

Zoutzuur lekt uit gekantelde tankauto op wegdek A73
Foto: Archief EHF
Maasbracht

Woensdagmiddag is rond 12.30 uur op de A73 vanuit Roermond richting Maasbracht een tankauto met zoutzuur gekanteld. Dit meldt de politie woensdagmiddag.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de A73 werd afgezet. De tankwagen zou betrokken zijn geweest bij een verkeersongeval. De VID meldde dat de tankauto, die gevuld is met zoutzuur, leegliep. Er werd Grip 3 afgekondigd.

Daarmee gaven de hulpdiensten aan dat zij het incident beschouwden als een gemeentelijke ramp. Er waren meer dan tien brandweerwagens, een traumahelikopter en medische teams opgeroepen. De A73 was in beide richtingen afgezet.

Brandweermannen in speciale gaspakken hebben de situatie rond de lekkende tankwagen bekeken. De brandweer had over het vrijgekomen zoutzuur een laag schuim gespoten en gaf aan de situatie onder controle te hebben. Het zoutzuur uit de lekkende tankauto is overgepompt in een andere tankauto.

Automobilisten die achter het ongeval op de snelweg stil stonden werden geëvacueerd. Vanwege de dampen, die vrijkwamen van het zoutzuur, zijn zij door ambulancepersoneel ter plekke onderzocht.  

 

Provincie:
Blik op 112: