zaterdag, 4. april 2015 - 14:10 Update: 04-04-2015 14:30

Zwaargewonde vrouw Den Haag overleden, politie start onderzoek

Zwaargewonde vrouw overleden, politie start onderzoek
Foto: Archief EHF
Den Haag

Een Team Grootschalige Opsporing doet onderzoek naar het overlijden van een vrouw, vrijdagavond 3 april in een woning aan de Zuidwal in Den Haag

Agenten gingen af op een melding en troffen de vrouw zwaargewond aan. Hun pogingen om haar leven te redden, mochten niet meer baten. Zij overleed korte tijd later. Twee personen die op dat moment in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden. Gezien de omstandigheden waaronder de vrouw werd aangetroffen, startte de politie direct een onderzoek. Rechercheurs van Forensische Opsporing deden nog de hele nacht sporenonderzoek in de woning.

Misdrijf

De politie gaat ervan uit dat de vrouw door een misdrijf om het even is gekomen. Onder leiding van een officier van justitie doet daarom een speciaal rechercheteam - een Team Grootschalige Opsporing - onderzoek. Of en hoe de aangehouden verdachten betrokken zijn bij de dood van de vrouw, wordt nog onderzocht. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld.

Buurtonderzoek

De politie zet het onderzoek in en om de woning zaterdag voort. Ook zal buurtonderzoek worden gedaan. Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat te maken zou kunnen hebben met de dood van de vrouw, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie. Ook mensen die andere informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn, worden opgeroepen zich te melden bij het rechercheteam, via 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112: