woensdag, 28. januari 2015 - 15:19 Update: 28-01-2015 22:53

Zware ochtendspits verwacht vanwege verwachte sneeuwval

Gladheid op komst door verwachte sneeuwval en opvriezen
Foto: Archief EHF
Hoofddorp/Zwanenburg

Weggebruikers dienen woensdagavond en –nacht al rekening te houden met mogelijk gladde wegen door sneeuwval en opvriezen van natte weggedeelten. Dit meldt de VID woensdagmiddag.

Het weer wordt kouder en de daarmee gepaard gaande sneeuw- en hagelbuiten kunnen voor plotselinge gladheid gaan zorgen. De VID verwacht dat het winterse weer vooral donderdag tijdens de spitsen voor hete verkeer voor de nodige vertragingen kan gaan zorgen vanwege ongevallen als gevolg van de gladheid op de wegen en de onvermijdelijke files die daardoor zullen gaan ontstaan. 

‘De kans op gladheid begint woensdagnacht al. Er vallen dan talrijke (natte) sneeuw- en hagelbuien. Vooral in zwaardere en langdurige buien zakt de temperatuur tijdelijk richting het vriespunt en blijft de sneeuw en hagel liggen. Ook de snelwegen liggen er dan kortdurend wit bij. De gladheid zal van plaats tot plaats sterk verschillen. Volgens het KNMI neemt vooral verder landinwaarts de kans op droge sneeuw toe’, aldus de VID. 

Gladheid in en na het weekend 

Door de winterse neerslag en het aanhoudende koude weer kunnen ook in het weekend natte weggedeelten opvriezen en voor gladheid zorgen. Begin volgende zakt de temperatuur nog verder waardoor het dan ook glad kan worden door droge sneeuw. 

Provincie: