dinsdag, 24. maart 2015 - 12:02 Update: 24-03-2015 21:42

Zwarte doos gecrashte Duitse Airbus gevonden

German Wings
Foto: German Wings
Marseille

De zwarte doos van het in het zuiden van Frankrijk neergestorte Duitse passagiersvliegtuig is gevonden. Het gaat om een toestel van Germanwings met aan boord 144 passagiers en zes bemanningsleden.

Het toestel, een Airbus A320, was onderweg van Barcelona naar Düsseldorf. Om 10.45 uur zou er een noodsignaal van het vliegtuig zijn afgegeven. Het toestel vloog toen op een hoogte van 6800 voet. Om 11.00 uur verloren de Franse verkeerleiders het contact met het toestel. Het vliegtuig zou zijn neergestort in de regio van Barcelonnette in het zuidelijke deel van de Alpen. Er zijn ook berichten dat het vliegtuig helemaal geen noodsignaal heeft uitgezonden. Dit alles is nog niet officieel bevestigd. 

Reddingswerk

De wrakstukken van het vliegtuig zouden over twee vierkante km verspreid liggen in ruig terrein. Ook zou het besneeuwd zijn, wat de reddingswerkzaamheden bemoeilijkt. Ook zou er volgens Franse media kans zijn op lawine gevaar. Aan de voet van de berg staan al een groot aantal reddingswerkers die naar boven zullen gaan. 

'Alle inzittenden verongelukt'

Volgens de Franse minister-president Manuel Valls zouden bij de crash zeker 150 mensen om het leven zijn gekomen. Over de oorzaak van het ongeval is nog niks bekend. Hulpverleners vonden op de grond vele wrakstukken. 

Het is inmiddels duidelijk dat er in ieder geval één Nederlander aan boord was . Het gaat om een 20-jarige vrouw uit Deurne. Het ministerie van Buitenlandse Zaken reageert geschokt en zoekt uit of er meer Nederlanders bij betrokken zijn, zei een woordvoerder van het departement.

Germanwings is een Duitse low-cost luchtvaartmaatschappij en een dochterbedrijf van Lufthansa. Germanwings heeft rond de 86 toestellen. 

 

Categorie:
Tag(s):